GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utökad provtagning i Kalmar län

Regionen förstärker nu möjligheterna till egenprovtagning för covid-19 i Kalmar län.
Foto: Mostphotos

Under de senaste veckorna har Region Kalmar Län märkt av ett ökat tryck när det gäller egenprovtagningen. På flera apotek i länet har det varit fullbokat flera dagar framöver. För att minska den belastning som är just nu har två apotek i Kalmar och ett apotek i Västervik utökat så att utlämningstiderna också gäller under helgerna.

Även i Oskarshamn har köerna varit långa för att få tid för att hämta ut provtagningskit från apoteket, så därför kommer det från och med i dag även gå att hämta ut provtagningskit vid Oskarhamns sjukhus.

För att få provta sig eller hämta ut provtagning gäller det att man har en tidbokning i samba med beställningen via 1177.se. Förutsättningen är att man har en e-legitimation. På grund av smittorisken måste ett friskt ombud hämta ut testet för den som ska provtas, och behöver ha med bådas legitimation.

Den som inte har e-legetimation ska vänta sig till sin hälsocentral.

Läs mer