Annons

Så många är vaccinerade i länet – minskad leverans bromsar takten

På fredagen meddelar Region Kalmar län att det nu är 7 480 personer som är vaccinerade mot covid-19 i länet. Av dessa har knappt 300 fått sin andra dos. Samtidigt kommer takten för den andra dosen av bromsas på grund av att leveranser av vaccinet dragits ner.
Publicerad 22 januari 2021
Foto: Mostphotos

Under veckan som gått har personalvaccinationerna inom kommuner och region dragit igång ordentligt. Även omsorgstagare på särskilda boenden som var först med att få sitt vaccin har fått den andra dosen under veckan.

Dock kommer takten när det gäller den andra vaccindosen att bromsas. Detta görs på grund av att Pfizer/Biontechs dragit ned på sina leveranser de kommande veckorna. Istället för att ges den andra dosen tre veckor efter den första utsträcks intervallet till fyra veckor. Även takten när det gäller personalvaccinationerna kan komma att påverkas av de minskade leveranserna.

Annons

Vaccinationsstarten för 70-åringar och äldre beror på om de utlovade vaccinleveranser fortsätter att komma enligt plan.

Totalt kommer 4 075 doser att fördelas kommande vecka. Till och med fredagen har Region Kalmar län mottagit totalt 11 425 vaccindoser.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons