Annons

Vaccineringen i länet: 86,5 procent har tagit en första dos

I Kalmar län är det Mörbylångaborna som är mest benägna att vaccinera sig.
Publicerad 15 oktober 2021
Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Nu har 86,5 procent av all befolkning i länet som är över 16 år tagit en första dos mot covid-19. Totalt rör det sig om 177 650 personer. Folkhälsomyndighetens senaste statistik som sträcker sig fram till den 10 oktober visar att 169 547 personer i Kalmar län, vilket motsvarar 82,6 procent, är vaccinerade med två doser.

Kalmar län ligger därmed en bit högre än rikssnittet där 84,1 procent har fått en dos och 78,8 procent är fullvaccinerade.

Annons

Generellt sett är det fler i de äldre åldersgrupperna som vaccinerat sig, än i de yngre.

Lägst andel vaccinerade i länet finns i Högsby kommun, där 77,7 procent har fått en första dos. Mörbylånga har högst andel vaccinerade med 90,8 procent.

Drop in-vaccinering

Onsdagen den 20 oktober klockan 15.00 till 18.00 är det drop-in-vaccinationer vid samtliga länets hälsocentraler och flertalet privata mottagningen inom Hälsoval Kalmar län. Gäller ej Husläkarcentrum och Slottsfjärden i Kalmar och Riddarhusläkarna i Västervik som inte tar emot drop in.

Drop in vid länets tre sjukhus hålls vid samma tidpunkt:

Länssjukhuset i Kalmar, infektionsmottagningen, hus 16, plan 2.

Oskarshamns sjukhus, Blå kustens hälsocentral, plan 6.

Västerviks sjukhus, dialysmottagningen, hus 20, plan 7.

Ingen förhandsbokning krävs. Man behöver ta med sig leketimation och en underskriven samtyckesblankett om man är under 18 år.

Källa: Region Kalmar län

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons