Vårdnadshavare får brev om covid-vaccination av barn nästa vecka

Barnen kommer få sina doser i skolan.
Publicerad 1 oktober 2021
Pressbild Region Kalmar län
Pressbild Region Kalmar län

Nästa vecka får alla vårdnadshavare till barn mellan 12 till 15 år brev från Region Kalmar län om vaccinationen mot covid-19 som deras barn får möjlighet att ta. Den nationella vaccinationsstarten för åldersgruppen är den 11 oktober och i Kalmar län kommer barnen få sina doser i skolan. Det är därför skolorna som kommer att informera vårdnadshavarna mer om när och hur vaccinationerna kommer att ske.

– Barn löper mindre risk än vuxna att drabbas av svår covid-19-sjukdom, men risken är inte obefintlig. Både i Sverige och i andra länder har barn drabbats av svår sjukdom som krävt vård på sjukhus. Våra grannländer vaccinerar redan 12-15-åringar och kunskapen om vaccinen är i dag mycket större än tidigare, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

De yngre åldersgrupperna har en lägre vaccinationsgrad. Bland 16 till 17-åringar har 68,4 procent fått en första dos, i gruppen 18 till 29 år är 73,1 procent vaccinerade och i åldern 30 till 39 år är 77 procent vaccinerade.

Regionens aktuella statistik visar att totalt 352 934 doser har getts av Region Kalmar län sedan vaccinationskampanjen startade i slutet av december förra året.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.