GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Volvo återkallar 12 000 nya bilar på grund av bromsfel

Publicerad 24 januari 2023 • Uppdaterad 24 januari 2023
Volvo
VolvoFoto: Mostphotos

Omkring 12 000 nya bilar återkallas av Volvo Cars på grund av bromsfel, det rapporterar sajten Carup.

Återkallelsen gäller bilarna av årsmodell 2023 av modellerna C40, XC40, S60, V60, XC60, V90 och XC90. Globalt sett är det 106 000 bilar som återkallas.

– Samtliga kunder kommer att kontaktas med instruktioner om hur de ska gå tillväga för att få sin bil uppdaterad, säger Magnus Holst på Volvos informationsavdelning till Carup.

Felet ska innebära att bromskontrollmodulen kan stänga av låsningsfria bromsar, stabilitets- och drivningskontrollsystem. Dock ska bromsarna fortsätta fungera även om systemen stängs av.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.