Annons

19-åring anhållen för mordbrand i Färjestaden

En ung man greps på en ort i Mellansverige i lördags och har förts till Kalmar där han under måndagseftermiddagen har förhörts.
Publicerad 20 juli 2020
Branden i Färjestaden.
Branden i Färjestaden.Foto: Wilhelm Nilsson

Natten till den 14 juli brann tre carportlängor samt förråd ner till grunden, 15 personbilar totalförstördes och fler bilar skadades. Det ska ha varit stor spridningsrisk till intilliggande bostäder.

Polisen jobbade tidigt utifrån tesen att det rörde sig om ett brott och en 19-årig man har nu anhållits för mordbranden, vilket Ölandsbladet var först att rapportera om.

Annons

– Utredningen ledde fram till namnet på den här personen. Han anhölls i sin frånvaro i fredags och påträffades på en ort i Mellansverige på lördagen där han greps. Han har hörts och förts till Kalmar och förhördes igen under eftermiddagen. Han har vidgått att han har varit i Färjestaden i tid för gärningen, men något mer kan jag inte berätta, säger åklagare Kjell Jannesson.

Mannen kommer under måndagseftermiddagen eller tisdagsmorgonen begäras häktad på sannolika skäl misstänkt.

(UPPDATERAD 16.00) LÄS MER: 19-åring begärd häktad för mordbranden

Pekar det i nuläget mot att han förblir ensam misstänkt, eller kan fler personer komma att gripas för det här?

– Det vill jag inte uttala mig om, säger Kjell Jannesson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons