Annons

19-åring begärd häktad för mordbranden

En 19-årig man från en stad i Mellansverige har nu begärts häktad vid Kalmar tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.
Publicerad 20 juli 2020
Foto: Agnes Aronsson

Branden startade natten till den 14 juli i Färjestaden och totalförstörde bland annat ett stort antal bilar.

– Utredningen ledde fram till namnet på den här personen. Han anhölls i sin frånvaro i fredags och påträffades på en ort i Mellansverige på lördagen där han greps. Han har hörts och förts till Kalmar och förhördes igen under eftermiddagen. Han har vidgått att han har varit i Färjestaden i tid för gärningen, men något mer kan jag inte berätta, säger åklagare Kjell Jannesson.

Annons

Åklagaren menar att det finns risk för att den misstänkte undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen, och att det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga bana.

Det är inte uppenbart att skäl till häktning saknas, enligt åklagaren, eftersom straffet för denna typ av brott inte är lindrigare än två års fängelse. Åklagaren begär tillstånd att ålägga den misstänkte restriktioner.

Efter branden i Färjestaden.Foto: Wilhelm Nilsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons