unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

20-åring och 22-åring begärs häktade för butiksinbrott i Borgholm

På onsdagen begärde åklagare i målet att de två män som greps efter kuppen mot Svenssons Ur Optik Guld i Borgholm ska häktas.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Mostphotos

Kammaråklagare Johan Henningsson anser att de två unga männen på sannolika skäl är misstänkta för grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

De två tros ha stulit en bil på Perstorpsvägen, Oxhagen, under natten till måndag, åkt till Borgholm och kört in bilen i entrén till guldsmedsbutiken. Efter kuppen körde de moped till en bit norr om Borgholm, varifrån de tog en taxi mot Kalmar som stoppades av polis under körningen och de två greps. Klockan var 03.58 då gripandet skedde.

Bägge männen, 20 och 22 år gamla, har adresser i Kalmar. En av dem är folkbokförd i Nybro kommun och en är utländsk medborgare.

– De är fullständigt oskyldiga, om de får säga det själva, säger Johan Henningsson till Kalmarposten.

Männen ska ha gett en egen förklaring till varför de befann sig där de befann sig den aktuella tiden, som inte inbegriper flykt efter inbrott. Johan Henningsson vill inte säga om det kan röra sig om fler gärningsmän.

– Det är inget jag vill kommentera i nuläget. Utredning pågår.

Inte heller vill Henningsson säga om allt från Svenssons Ur Optik Guld har återfunnits, men att det handlar om ”rätt mycket grejer” som stals.

Häktningsförhandlingarna sker under torsdagen.

Läs mer