GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

55 000 passager – vandringen på Öland ökar

Sedan i början av året har 55 000 passager gjorts vid vandringsleder i Mörbylånga. Kommunen har mätt antalet passager och konstaterat att vandringen ökar ute på ön.
Mörbylånga • Publicerad 23 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Kennerth Kullman

I februari började Mörbylånga kommun mäta antalet passager vid vägen ut mot Penåsa rastplats och vid ena entrén till Nunnedalen. Sedan dess har 55 000 passager gjorts, något som tros kunna hjälpa kommunen i hur många det är som klär på sig vandringsskorna och ger sig ut på lederna.

– Vandringslederna på södra Öland hjälper besökarna att hitta ut och upptäcka ett av Sveriges största världsarv, Södra Ölands odlingslandskap. Vi ser hur besöksströmmen följer naturen och årstidsväxlingarna där blåsippornas och orkidéernas blomning är en av reseanledningarna att komma hit, säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare för Södra Ölands odlingslandskap i ett pressmeddelande.

– Man ska alltid vara försiktig med att tolka resultatet av mätningarna, men det vi kan säga utifrån statistiken är att intresset för vandring är stort och att lederna nyttjas under hela året. Det finns två perioder med fler besökare och det är april-maj samt juli, säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare på Mörbylånga kommun i ett pressmeddelande.

Mörbylånga kommun sköter ungefär 140 kilometer vandringsleder på södra Öland.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.