GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ägare till nedbränd villa ännu inte hittad: ”Ska bli svalt innan teknisk undersökning görs”

Under natten mellan tisdagen och onsdagen vid 02-tiden larmades polis och räddningstjänst till en villabrand på Esplanaden i Mörbylånga.
Publicerad 12 maj 2022
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd.
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd.Foto: Mostphotos/Polisen

När de kom till platsen var villan helt övertänd. Fyra stationer och en mängd fordon kallades in för att hjälpa till. Till en början fick man rikta in sig på att hindra spridningen och dämpa branden så gott det gick.

– I och med att det var en enplansvilla med gillestuga, och så pass övertänt, var det rasrisk från väggar och golv. Det gick inte att helt säkra för att gå in. Taket hade redan rasat, sa Håkan Andersson vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar, under onsdagsmorgonen.

Det är enligt polisen ännu okänt hur branden startade men händelsen rubriceras tills vidare som mordbrand. Polisen har sökt kontakt med den 40-åriga man som står skriven på adressen men har under torsdagen ännu inte lyckats.

– Vi har inte nått personen. Det ska bli svalt innan vi kan genomföra en teknisk undersökning på platsen då väggar behöver plockas ned och det finns rasrisk, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd.

Det är oklart när den tekniska undersökningen kan göras men polisen menar att den kan komma att påbörjas under torsdagen beroende på hur läget ser ut vid villan.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.