Akademisk Primärvård Öland invigt – ska stärka sjukvården i framtiden

Publicerad 2 mars 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

På onsdagen den 1 mars invigdes Akademisk Primärvård Öland, som är ett centrum för patientnära forskning, utbildning och utveckling i Kalmar län. Syftet med centret är att skapa en hälso- och sjukvård och omsorg för framtidens behov.

Centret är en en samverkan mellan hälsocentralerna i Borgholm, Mörbylånga och Färjestaden, Linnéuniversitetet och Ölandskommunerna.

”Genom forskning, utbildning och utveckling är syftet att skapa en hälso- och sjukvård och omsorg för framtidens behov. Målet är en samordnad vård som stärker hälsan och utvecklar en god och nära vård med hög kvalitet, lättillgänglig för invånarna”, skriver Region Kalmar län.

Akademisk primärvård Öland har tre perspektiv:

• Medarbetare – skapa ett livslångt lärande och vara en attraktiv arbetsplats genom bland annat seminarier, handledarutbildning och utbildningsdagar.

• Utbildning – uppnå hög kvalitet på verksamhetsförlagd utbildning inom primärvården och skapa förutsättningar för lärande mellan yrkesgrupper. Seminarier och möjlighet för studenter att göra utbildningsplaceringar och utifrån verksamheten skriva uppsatser.

• Forskning – ta fram en tydlig infrastruktur för aktiviteter inom forskning. Forskning ses som en del i medarbetarnas uppdrag.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.