Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldre man misstänksam när parabolmän ville se bank-id

De två männen var ”trevliga och sympatiska” och klädda i jackor med tv-distributörens logotyp.
Hade männen verkligen kommit från Viasat så hade väl den gamle mannen inte behövt bevisa att han var kund, säger Robert Loeffel.
Hade männen verkligen kommit från Viasat så hade väl den gamle mannen inte behövt bevisa att han var kund, säger Robert Loeffel.
Foto: Trullsa/Mostphotos

Det var i Färjestaden, vid 17-tiden på tisdagen, som en äldre man fick påringning av två okända män. De två sade sig komma från Viasat och ville prata kanalutbud och titta på mannens parabol.

– Sen bad de honom logga in på sitt bank-id för att bevisa att han var kund hos Viasat, men då drog han öronen åt sig, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel och fortsätter:

– Han bad dem att gå därifrån och då gjorde dem det. Han upplevde dem som mycket trevliga och sympatiska, men han agerande så klart helt rätt.

Polisen rubricerar ärendet som försök till bedrägeri.

Läs mer