GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldre med hemtjänst bjuds på restaurangmat: ”Vi är glada”

Runt 230 hemtjänsttagare i Borgholms kommun kommer att bjudas på restaurangmat.
Publicerad 22 november 2022
Elisabet Angelin och Karin Angelin från Tomas Buss hämtar luncher hos Ann Olsson och Ulf Olsson på Himlagott i Borgholm.
Elisabet Angelin och Karin Angelin från Tomas Buss hämtar luncher hos Ann Olsson och Ulf Olsson på Himlagott i Borgholm.Foto: Pressbild

Borgholms kommun vill sätta lite guldkant på sina hemtjänsttagares tillvaro och bjuder därför sina hemtjänsttagare på fem restaurangluncher i veckan.

– Vi är glada att kunna göra den här satsningen. Vi vet att många har det tuffare ekonomiskt den här tiden och inte minst pensionärer, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det är en gedigen lista på beställd mat från hemtjänsttagarna som fått välja mat från restauranger i respektive kommundel. Det kommer att skeppas ut totalt 1086 luncher i veckan.

Vilka maträtter är det då som är hemtjänsttagarnas favoriter? Det är kanske föga förvånande att det är kroppkakor som toppar listan. De övriga två maträtterna som är mest beställda är kotlett med potatismos och baconlindad köttfärslimpa.

Förutom att hemtjänsttagarna får en extra smaklig vecka vill kommunen även stötta lokala restauranger och transportföretag som ska leverera maten.

– Vi hoppas att den här gesten ska uppskattas av restaurangnäringen, våra transportföretag och våra äldre, säger Ilko Corkovic.

Tomas Buss, Silverstrands Trafik, Gottfridssons städ och Anna-Lenas taxi kör ut luncherna som tillagas av restaurangerna Kalk, Husman, Sibylla, Sjöstugans café, Himlagott, Borgholms Kök & Bar, Sörens, Nya Conditoriet, Rosmarino, Pizzaplaneten, Halltorp, Ekerum och Edith & Julia.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.