Annons

Äldre par bestulna på miljonbelopp: ”Man blir förbannad”

Ett par i 80-årsåldern i Borgholms kommun blev under måndagen utsatta för telefonbedragare och blev av med miljonbelopp.
– Man blir förbannad. Bedragarna ger sig inte utan är oerhört förslagna, säger Thomas Johansson, presstalesperson vid polisen.
Publicerad 9 augusti 2023 • Uppdaterad 10 augusti 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var under måndagseftermiddagen som det äldre paret i Borgholms kommun blev uppringda av flera bedragare.

– Det är precis som många gånger att någon ringer upp och säger att de är från ett finansinstitut, att det är något konstigt som försiggår på deras bankkonto och att de ska koppla vidare en till säkerhetsavdelningen för att de inte ska bli av med några pengar, säger Thomas Johansson, presstalesperson vid polisen.

Annons

Tillvägagångssättet som bedragarna använder sig av innehåller flera olika steg som paret följde. När de lagt på i telefonen i hopp om att uppringarna stoppat ett pågående bedrägeriförsök blev de i själva verket av med miljonbelopp.

– Det är oklart hur stor summa det är, men det rör sig om miljonbelopp.

– Man blir förbannad. Bedragarna ger sig inte utan är oerhört förslagna. I flera fall hinner personer som blir uppringda avbryta samtalet, men detta är bedragare som kan sitta och prata med sina offer länge. De stressar sina offer, säger att de måste skynda sig och kopplar vidare till olika människor.

Ingen är än så länge misstänkt för brottet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons