Äldreboendet öppnar för besökare: ”Viktigt för deras välmående”

Den här veckan har de första planerade och organiserade besöken genomförts på Borgholms kommuns äldreboenden och efterfrågan har varit stor.
Publicerad 2 juli 2020
Omsorgstagaren Gudbjörg som får besök av sin familj.
Omsorgstagaren Gudbjörg som får besök av sin familj.Foto: privat

Den här veckan har de första planerade och organiserade besöken genomförts på Borgholms kommuns äldreboenden och efterfrågan har varit stor.

På Åkerbohemmet i Löttorp skedde de första besöken i måndags och kommer framöver att genomföras måndag till torsdag.

– Vi är glada för att vi har kunnat erbjuda våra omsorgstagare möjlighet att få besök. Det är ett viktigt för deras välmående och vi märker att de mår bra av besöken, säger Lisa Petersson, enhetschef på Åkerbohemmet i ett pressmeddelande.

Borgholms kommun meddelar att besöksvärdar, som aldrig är inne på boendena, har anställts. De är med vid besöken, serverar fika och håller koll så att avstånden hålls. Enheterna har varsin dag med två olika besökstillfällen och tre olika bord och varje omsorgstagare kan ta emot upp till tre besökare vid varje besök. Personalen hjälper omsorgstagaren ut till bordet och ställer ut picknickkorgen.

Besöksvärden är den som hämtar besökarna vid grinden och de får då ytterligare en muntlig genomgång av rekommendationerna och riktlinjerna. Mellan varje besök yt-sprayas borden och handsprit finns tillgängligt.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.