Annons

Åldringsbrott kan komma att lösas: Man och kvinna greps på Öland

En av länets mer brottsaktiva män greps tillsammans med en av polisen känd kvinna i Färjestaden på söndagen. Polisen ska nu undersöka hur många av den senaste tidens brott på orten som kan kopplas till paret.
Publicerad 17 maj 2021
Ölands Köpstad. Arkivbild.
Ölands Köpstad. Arkivbild.Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Den 27-årige mannen från Nybro och 31-åriga kvinnan från Kalmar greps på söndagsförmiddagen inne på en toalett på Ölands Köpstad. Gripandet skedde efter ännu ett åldringsbrott i Färjestaden.

– En man i 75-årsåldern hade lånat ut toaletten till en kvinna. Där hade en man varit närvarande också, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Efteråt upptäcker mannen som släppt in paret i sin bostad att det saknas föremål, bland annat bilnycklar. Han larmar polisen som patrullerar runt i Färjestaden och efter en stund hittar de två misstänkta på köpstaden.

Vid gripandet har 27-åringen två licenspliktiga luftpistoler på sig, bilnycklarna som stulits tidigare på dagen samt misstänkt annat stöldgods. Han är även narkotikapåverkad.

– De är nu anhållna för grov stöld, med mera, säger Robert Loeffel. Vi har nog ett och annat att gå igenom gällande en hel del brott den senaste tiden, de verkar ha varit ute på en stöldturné.

En rad inbrott i förråd och garage har anmälts i Färjestaden de senaste dagarna. Lions lotterivagn på Storgatan har också haft påhälsning och tidigt i fredags kväll upptäckte en man på Skolgatan att någon varit inne i huset medan han klippte gräset, och stulit nycklar, kontokort och en mindre summa pengar.

I torsdags stals två vigselringar från en äldre kvinna i Färjestaden, efter att en man och en kvinna knackat på och lånat toalett. En annan kvinna i samma flerfamiljshus hade också besök av paret.

– Självklart tittar vi på ett samband där med, säger Robert Loeffel.

Faktum är att polisen träffade på paret redan i fredags kväll, i Kalmar, men då fanns inte skäl att anhålla de två.

– Vi fick larm om stök i en trappuppgång på Råddegatan. Vi hittade de här två nere i källaren. När vi visiterar dem har mannen en kanyl på sig samt nycklar som tros vara stulna.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons