Alla kommunens förskolor får skyddsutrustning

På fredagen meddelade Mörbylånga kommun att man beslutat om att alla förskolor ska få skyddsutrustning som pedagogerna kan använda vid kontakt med förskolebarn som insjuknar under dagen.
Publicerad 6 november 2020
Foto: Frugan / Mostphotos

– Vi ser allvarligt på att spridningen av coronaviruset ökar och behöver agera. Det här är en snabb och nödvändig åtgärd för att bromsa smittspridningen och samtidigt kunna behålla verksamheten öppen, den är viktig för kommunen, barnen och vårdnadshavarna, säger David Idermark, skolchef Mörbylånga kommun.

Från och med nästa vecka kommer skyddsutrustningen att levereras. All personal kommer att få en digital utbildning om hur skyddsutrustningen ska användas.

– Som arbetsgivare har vi ett stort ansvar för personalens arbetsmiljö. Det är viktigt att betona att skyddsutrustningen inte ersätter andra rutiner när det gäller att förhindra smittspridning. Men detta är en viktig insats så att pedagogerna känner sig trygga på sin arbetsplats och när de behöver ta hand om barn som blir sjuka eller har misstänka symtom på covid-19, avslutar David Idermark.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.