GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ambulans hittade inte till patient på Öland

Ambulansen hittade inte till personen som behövde vård i ett nyproducerat område i Färjestaden. Nu skickar boenden in en skrivelse till Mörbylånga kommun.
Publicerad 17 januari 2023
Montage. Flygbild över området.
Montage. Flygbild över området.Foto: Mostphotos

Det var i mellandagarna som en medlem i bostadsrättsföreningen på Grodgatan i Färjestaden behövde ambulansvård, enligt skrivelsen som föreningens ordförande skickat in.

Men när ambulansen skulle till patienten hittade de inte adressen. Något som bostadsrättsföreningen tror beror på att adressen är ny. Inflyttningen i bostäderna skedde så tidigt som i oktober.

– Jag antar att ambulanser har uppdaterade GPS-kartor, så det är märkligt att den inte hittade. Går det att lösa detta på något sätt, så att ambulansen kan hitta i framtiden?, skriver ordföranden i föreningen.

Mörbylånga kommun beklagar sig i sin tur. Gatutekniker Christina Hysing Borrhed svarar att problemet ska undersökas så att det inte upprepas.

– Ytterst beklagligt att ambulansen inte hittade rätt adress och att kartan fallerat i detta fall, svarar kommunen.

Hur det gick för den berörda patienten är oklart.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.