Annons

Anmäler till polisen: Fick fel kött på tallriken

Besöket på Ölandsrestaurangen blev allt annat än till belåtenhet.
Publicerad 21 juni 2021
Maträtten black and white kan komma i lite olika utföranden - men gränsen för en matgäst i Borgholm gick vid att få stekta skinkskivor. Om skinkan var istället för fläskfilé eller oxfilé framgår inte av polisanmälan.
Maträtten black and white kan komma i lite olika utföranden - men gränsen för en matgäst i Borgholm gick vid att få stekta skinkskivor. Om skinkan var istället för fläskfilé eller oxfilé framgår inte av polisanmälan.Foto: Trullsa

Det var i lördags kväll som mannen slog sig ned på en restaurang i Borgholm för att äta middag.

Han beställde in en black and white, en klassisk rätt som i sitt originalutförande bland annat ska utgöras av ox- och kalvfilé - men som normalt serveras med fläsk- och oxfilé. Enligt mannen fick han något annat.

Annons

– Han uppger att han fick stekta skinkskivor, och att både han och andra gäster klagade på detta utan någon reaktion från personalen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Mannen blev så arg att han kontaktade polisen och anmälde händelsen.

– Han ville att vi skulle åka dit och prata med restaurangen så att de slutar upp att göra så här. Men polisen kan tyvärr inte engagera sig i denna typ av ärende, avslutar Robert Loeffel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons