Annons

Anna-Carin kan få världspris efter mäktiga prestationen

När långdistanssimmaren Anna-Carin Nordin genomförde Ironman 2018 – simmade hon längs halva Öland. I somras var det dags igen när hon på egen hand simmade runt hela Öland. Det krävdes en jäkla envishet för att ta sig fram de dryga 30 milen, menar hon.
Publicerad 11 januari 2021
Anna-Carin Nordin.
Anna-Carin Nordin.Foto: Privat

– Även om kroppen kändes av och huvudet undrade vad man höll på med, var det bara till att bestämma sig för att man skulle göra det, säger Anna-Carin Nordin från Gnarp.

Sommarens prestation har väckt uppmärksamhet. Nu är Anna-Carin nominerad till ”Världens bästa kvinnliga open water prestation 2020”, en utmärkelse som hon tidigare varit nominerad i.

Annons

– Under åren har jag gjort många stora simningar. Sommarens simning på Öland är dock den största. Det är väldigt stort, berättar hon.

Simmerskan är däremot van vid att hamna i blickfånget. Sedan tidigare har hon nått milstolpen som första kvinna att simma sju kanalsimningar utan våtdräkt på sju kontinenter, det så kallade ”Oceans Seven”. Men hon har fler mål att uppnå än så. Härnäst väntar simning i Jämtland.

– Nästa simning som är på tur är att jag ska korsa Storsjön. Det blir häftigt, säger Anna-Carin Nordin.

Tävlingen ”Världens bästa kvinnliga open water prestation 2020” arrangeras av Open Water Swimming Association. Tävlingen avgörs om två veckor och allmänheten kan på nätet rösta fram sin favorit.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons