Annons

Årets Öländska hjärta har prisats

Byggfirman Folke Nilsson fick ta emot priset Årets Öländska hjärta för sitt engagemang för att inspirera unga när flera företag i Borgholm prisades.
– Det är hedrande att bli uppmärksammad för det här arbetet tillsammans med Borgholms företagare och lärare, säger Anna Sköld, projektansvarig för satsningen på samarbete mellan skolan och näringslivet.
Publicerad 8 april 2023
Foto: Borgholms kommun

Flera företagare har prisats för sitt arbete på Öland. Däribland fick byggfirman Folke Nilsson ta emot den hedrande titeln Årets Öländska hjärta.

– Det är hedrande att bli uppmärksammad för det här arbetet tillsammans med Borgholms företagare och lärare. Vi gör det här tillsammans för att elever ska få större förståelse vilka arbeten och yrken som finns i närområdet och vilka styrkor och förmågor som krävs i framtiden, säger Anna Sköld, projektansvarig för satsningen på samarbete mellan skolan och näringslivet i ett pressmeddelande.

Annons

Motiveringen lyder:

"Årets Öländska Hjärta från Ölands Bank går till två personer som samarbetat fint i arbetet med att utveckla unga och visa på möjligheterna som finns på Öland. Ett samarbete mellan näringslivet och skolan mynnade ut i ett tillfälle för elever att se och prova på olika hantverksyrken. Årets Öländska Hjärta går till Robert Nilsson på Byggfirman Folke Nilsson och Anna Sköld, projektansvarig SKAL på Borgholms kommun. Priset Öländska Hjärtat kom, förutom med diplom, även med 5000 kronor, som pristagarna får bestämma vad de ska användas till på Öland. De valde att satsa pengarna på Högby IF:s ungdomstränare Max Harriesson”.

Dessa företag prisades i Borgholm

Årets Gröna företag: OKQ8 i Borgholm.

Företaget, som drivs av Henrik Krusell, storsatsar för att minimera sin miljöpåverkan. De har investerat i ett reningsverk för biltvätten som gör att hela 80 procent av vattnet återanvänds, en viktig satsning för vår miljö. Deras verksamhet är verkligen ett nav i kommunen. Förutom biltvätten och att erbjuda drivmedel har butiken ett stort utbud som formats efter kundernas behov. Henrik Krusell och hans personal jobbar mycket med att upprätthålla och utveckla sin kundservice. En normal sommardag tar de emot omkring 1300 kunder. Deras miljösatsning gör dem också till föregångare och inspiratörer när det gäller miljö- och hållbarhetstänkande i vår kommun.

Årets Unga Företagare: Wannborga Bygg.

Jonathan Dahlberg, som driver företaget Wannborga Bygg. Jonathan Dahlberg är en kunnig hantverkare och entreprenör med stort engagemang och hjärta för Öland. Med stark drivkraft att satsa på hemmaplan har han satt sitt byggföretag på kartan och erbjuder nyproduktion av bostadshus och andra byggnader samt om- och tillbyggnad. Han är uppskattad av både kunder och kollegor och hans företag är känt för att leverera hög kvalitét.

Årets företagare: Farmac.

Företagarna på Öland utsåg Magdalena Eriksson och Andreas Fredriksson med företaget Farmac till årets företagare i Borgholms kommun.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons