GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Årets upplaga av ”Upplev världsarvet” släpps till påsk

Nu släpps årets upplaga av broschyren ”Upplev världsarvet”, där drygt 70 företag och föreningar presenterar sina verksamheter kopplade till världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.
Södra Öland • Publicerad 12 april 2022
Foto: Pressbild

Via broschyren får läsaren tips och inspiration om hur man kan uppleva det unika odlingslandskapet ur olika perspektiv – till exempel genom vandring, genom guidad tur, från hästryggen eller på cykel.

Det är tredje året som broschyren ges ut och responsen har varit väldigt god enligt Emma Rydnér, världsarvssamordnare.

– Det hela började under lite udda omständigheter när vi ställde in världsarvsveckan 2020. Istället valde vi att lyfta fram aktörerna där alla får ge sin bild hur man jobba med och uppleva världsarvet. När vi frågade aktörerna om de ville fortsätta med guiden sa alla att de ville fortsätta. Det ger en samlad bild av vad som händer, säger Emma Rydnér.

Broschyren kommer att finnas tillgänglig på turistbyrån, biblioteken och på flera ställen i och utanför Södra Ölands odlingslandskap. Företag och föreningar som på ett eller annat sätt lyfter Södra Ölands odlingslandskap har haft möjlighet att skicka in texter till guiden.

– Antalet som är med i guiden har ökat från år till år. Det är häftigt att kunna visa hur mycket som händer på södra Öland.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.