Åtal: Man misshandlade sina barn med kniv och hammare

Mannen i 50-årsåldern sitter häktad sedan i mitten av oktober och har nu åtalats för två fall av grov fridskränkning och ett fall av grov misshandel. Offer ska vara hans två söner.
Publicerad 25 november 2020
En kniv med ett blodigt handtag ingår i bevismaterialet mot mannen på Öland.
En kniv med ett blodigt handtag ingår i bevismaterialet mot mannen på Öland.Foto: Polisen

Enligt stämningsansökan har mannen på södra Öland bland annat tagit strupgrepp på en av sönerna, dragit loss hår från hans huvud och slagit honom vid flera olika tillfällen i huvudet.

Den andre sonen ska mannen bland annat ha misshandlat med skaftet av en kniv som han slog mot sonens rygg, nacke och huvud. En annan gång ska han slagit sonen i ansiktet och därefter tagit en sladd runt sonens hals så att smärta och andnöd uppstod.

Det allra grövsta våldet har åklagaren valt att lyfta ut ur åtalet för grov fridskränkning och istället valt att rubricera som grov misshandel:

”NN har misshandlat XX genom att utdela flera slag med en hammare som träffat hans huvud och kropp. Det hände någon gång mellan den 23 juli 2018 och den 24 juli 2018 i deras bostad (...). XX orsakades smärta, blånad och blodvite.”

Vissa skador har fotodokumenterats och ingår i bevisningen mot mannen.

Mannen själv förnekar brott.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.