Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bad sambon flytta ut - då slog han henne blodig

Mannen som är i 50-årsåldern har nu fällts för misshandel.
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.
Foto: Agnes Aronsson

En morgon i februari ringde en kvinna i Färjestaden till polisen och berättade att hennes sambo hade misshandlat henne.

Patrullen fann den chockade kvinnan inlåst på toaletten, dit hon blodig hade flytt efter att ha fått ett knytnävsslag i huvudet som fått henne att falla till golvet. Misshandeln hade kommit som en reaktion på att kvinnan bett mannen flytta ut.

Mannen fanns inte kvar i bostaden, men kunde gripas senare samma kväll, ”höggradigt berusad i anslutning till Larmtorget i Kalmar”.

Mannen har nu mot sitt nekande fällts för misshandel. Själv har han hävdat att kvinnan farit med osanning, att hon har skadat sig då hon snubblat in i ett träningsredskap. Den versionen finner Kalmar tingsrätt föga trovärdig. Däremot är det inte styrkt att han sparkat eller slagit kvinnan även efter att hon fallit omkull.

Straffvärdet för knytnävsslaget motsvarar två månaders fängelse menar rätten, som dock väljer en icke frihetsberövande påföljd. Istället döms mannen till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på knappt 11 000 kronor till kvinnan.

Läs mer