unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Båda två häktade för guldkupp - fortsätter förneka brott

Den 20-åring och den 22-åring som misstänks för smash and grab-kuppen mot Svenssons Ur Optik Guld i Borgholm häktades under torsdagen.
Kalmar tingsrätt beslutade att häkta de två männen.
Kalmar tingsrätt beslutade att häkta de två männen.
Foto: Agnes Aronsson

Båda två häktades på sannolika skäl misstänkta för grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel, vilket var vad åklagaren hade begärt.

– Åklagaren har också rätt att ålägga restriktioner. Åtal ska vara väckt senast 11 mars, säger tingsnotarie Jesper Forsgren.

De två unga männens inställning hade inte ändrats till när de stod inför Kalmars tingsrätt mot vad de sagt i förhör innan.

– De motsatte sig häktning och båda förnekar brott.

Hur mycket som stals från Svenssons Ur Optik Guld natten till måndag och hur mycket av detta som har återfunnits vill åklagaren inte uttala sig om i nuläget.

Läs mer