Annons

Bedragare ville boka hembesök hos äldre kvinna för hörseltest

I måndags fick en kvinna i 85-årsåldern från Löttorp ett annorlunda samtal från kommunen. Det skulle dock visa sig vara en misstänkt bedragare som ville boka in ett hembesök.
Publicerad 25 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

– Personen säger sig komma från kommunen och vill boka in en dag för ett hembesök då de skulle undersöka damens hörsel, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Damen blev dock misstänksam över det annorlunda förfarandet.

Annons

– I efterhand kontaktade damen kommunen och vårdcentralen. De berättade att de inte utför den typen av hembesök och hon kontaktade då oss, vilket är helt rätt. Om detta är ett bedrägeri är det ytterligare ett nytt sätt. Syftet kan ha varit att komma in i damens bostad.

Polisens uppmaning lyder som många gånger innan – kontrollera om det som sägs stämmer.

– Är man osäker ska man alltid ringa tillbaka, inte till det nummer som ringt, utan den normala kontaktvägen till kommun, vårdcentral, distriktssköterska, bank eller vad det nu kan vara. Damen gjorde precis de kontroller man ska göra.

En anmälan om försök till bedrägeri är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons