Befolkningen ökar mest i Ölandskommunen

Publicerad 21 augusti 2020

Under första halvåret av 2020 har antalet bosatta i Mörbylånga kommun ökat med 83 personer, från 15 249 personer till 15 332 personer. Det är en ökning med 0,54 procent, vilket är den procentuellt högsta siffran av alla kommuner i länet. Det framkommer i Statistiska centralbyråns halvårsrapport över befolkningstillväxt i Sveriges kommuner.

Rapporten visar även att det är den lägsta folkökningen i landet sedan 2005, vilket beror på en minskad invandring samt en ökning av dödsfallen under coronapandemin. Trots det ökar Mörbylånga kommuns befolkning stadigt.

– Det är ett bevis på att vi är en attraktiv kommun att leva och bo i. Vi ser att nya villor och flerfamiljsbostäder byggs vilket är en förutsättning för att fler ska kunna bo hos oss. Det är vi väldigt glada över, säger Ann Willsund, kommundirektör, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.