Annons

Beskedet: Teknisk undersökning av branden inte möjlig – ”spåren bortsopade”

Det går inte att genomföra en teknisk undersökning av branden i Borgholm under förra veckan där ett lägenhetshus brann ned. Däremot fortsätter polisens förundersökning om mordbrand.
Borgholm • Publicerad 24 april 2023
Lägenhetshuset i Borgholm gick inte att rädda.
Lägenhetshuset i Borgholm gick inte att rädda.Foto: Kajsa Sjögren

När lägenhetshuset brunnit ner till grunden var det tvunget att användas en grävskopa för att få undan rester av huset och förhindra att det skulle börja brinna igen, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Det gör att det inte längre är möjligt att göra en teknisk undersökning av platsen då grävskopan sopat undan eventuella spår.

Annons

– Vi har varit på plats och kontrollerat. Det går inte att genomföra en teknisk undersökning. Huset har rasat ner i källaren och spåren är bortsopade, säger Loeffel.

Men förundersökningen gällande mordbrand fortsätter. Men utan den tekniska undersökningen får polisen arbeta med informationsinhämtning och kan kanske därifrån bilda sig en uppfattning om vad som kan ha startat branden.

– Såhär långt har vi inte fått några indikationer på att brott ska ha begåtts. Men i och med att det är en pågående förundersökning kan jag heller inte berätta allt.

Enligt de första rökdykarna som var på plats ska branden ha startat i källaren.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons