GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Betonglock blir skulpturpodier i ny konstutställning på Öland

Det är konstnärer från Skulptörförbundet som i samarbete med Mörbylånga kommun skapat utställningen ”ART TEST FIELD” där man använt 25 av de 200 betonglock som ligger utplacerade vid Stora Alvaret på Öland – som skulpturpodier.
Publicerad 8 juni 2022
Foto: Mörbylånga kommun

Utställningen invigs den 11-12 juni på testfältet vid Stora Alvaret öster om Vickleby, och pågår sedan fram till den 31 augusti 2023.

Temat för utställningen är "Kalibrering - Konst, kulturarv och vetenskap i samklang”. Betongblocken som spelade en betydande roll vid flygfototeknikens utveckling under 50-talet får nu en ny roll som skulpturpodier.

Besökare kan ta del av projektet med hjälp av guidade turer, genom att vandra på egen hand med karta och gps-punkter eller genom olika evenemang knutna till testfältet. En digital karta kan användas för att klicka fram fakta om skulpturerna och konstnärerna.

Hälsa och friluftsliv samspelar med natur, konst, betesmarker och vetenskapshistoria i en långvarig och vidsträckt utställning. Välkommen till en annorlunda skulpturvandring!”, skriver Mörbylånga kommun i ett pressmeddelande.

De konstnärer som deltar i utställningen är Kerstin Ahlgren, Ann Ahlbom Sundqvist, Linda Emmy Al-Ghussein, Torbjörn Berg, Kersti Biuw, Edwin Böck, Kerstin Dahl Norén, Ingrid Enarsson, Jakob Fogelquist, Hans Fredholm, Monika Gora, Nina Hedman, Annika Heed, Pia Hedström, Björn Jäderås, Eva Larsson, Anna-Karin Liedberg, Olle Magnusson, Ian Newbery, Fabian Olovson, Atis Petravis-Zarins, Josefina Posch, Christina Rosenkvist, Yvonne Thörnqvist, Carl Wellander och Erik Wennerstrand.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.