GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BILDEXTRA: Lyxiga husbilar intog Öland

Det var inte bara dundrande Harley Davidson-motorcyklar som intog Öland under pingsthelgen. Även ägare till stora och lyxiga husbilar såg sin chans att träffas och diskutera sin kärlek till sina fordon.
Publicerad 6 juni 2022
Det krävs en hel del logistik att ordna den årliga träffen men Moreloteamet klarar det galant. Från vänster: Monica Sander, Staffan Meijer, Susanne och Karl Johan Dahlström, Lisa och Tomas Ramström, Anne och Kurt Holm.
Det krävs en hel del logistik att ordna den årliga träffen men Moreloteamet klarar det galant. Från vänster: Monica Sander, Staffan Meijer, Susanne och Karl Johan Dahlström, Lisa och Tomas Ramström, Anne och Kurt Holm.Foto: Mehdi Barakat

Den 3 juni rullade över 50 husbilar av märket Morelo in för en årlig husbilsträff vid Rungården i Runsten. Människor från hela Sverige tog sitt mobila hem till ön.

Priset för en Morelo husbil varierar kraftigt: från 1 910 000 kr upp till 5 830 000 kr. (källa Morelo prisblad 2020)
Priset för en Morelo husbil varierar kraftigt: från 1 910 000 kr upp till 5 830 000 kr. (källa Morelo prisblad 2020)Foto: Mehdi Barakat

– Det har varit över all förväntan faktiskt. Vi har fått ovationer från deltagarna. I lördags hade vi Örjan ”Hingsten från Fjällbacka” Torstensson, här som körde stand up. Vi höll på att skratta ihjäl oss. Det var en perfekt avslutning och folk åkte härifrån med ett leende på läpparna, säger Susanne Dahlström, som arrangerade träffen tillsammans med sin man Kalle.

Första året paret anordnade en träff för likasinnade var 2018, då var det 27 fordon som rullade till Runsten. I år var det 52 stycken.

Husbilägare från hela Sverige var på plats under helgen.
Husbilägare från hela Sverige var på plats under helgen.Foto: Mehdi Barakat

– Vi har organiserat alltihop jag och Kalle. Men personalen har varit enastående, självgående och driftiga.

Får man någon speciell gemenskap till andra husbilsägare?

– Det får man. Det är väldigt öppna människor – trevliga och gästvänliga. Kommer man till en ställplats går man ut och hälsar på varandra. Sedan kanske man sitter ute och fikar eller tar ett glas vin med varandra på kvällen. Det är lite av ett ”nomadliv”.

– Kalle och jag har bott i husbilen i fem år på heltid. Vi sålde vårt hus 2017 och flyttade till husbilen. Vi är i Spanien på vintrarna och så bor vi hemma i Runsbäck på Öland på somrarna. Men nu har vi faktiskt köpt ett radhus i Färjestaden.

Blir det en träff nästa år då?

– Det kommer det nog bli. Händer det inget oförutsett ska vi försöka få till en återkommande träff.

Ta del av det matiga bildspelet nedan:

bild 1/16
Interiören av en Morelo.
Alltid trevligt med korv med bröd efter en tipspromenad.
Karl Johan Dahlström & Staffan Meijer
Långa köer till korvstationen men humöret är som vädret – strålande!
Husbilägare från hela Sverige var på plats under helgen.
Lite krukor utanför husbilen är alltid trevligt.
Hasse & Anna Lena Eriksson tillsammans med hunden Herrman.
Hela 52 husbilar var på plats under helgen.
Det var premiär för Stefan och Lisa Persson från Västerås. "Jättetrevligt att få träffa nya människor med samma intresse", säger Lisa Persson.
Första träffen 2018 var 27 husbilar på plats. Fyra år senare och efter pandemin har antalet besökare fördubblats.
Peter Sundén bor i Runsten och tycker att det är väldigt trevligt med besökare från hela Sverige.
Thomas & Nancy Johansson från Stenungsund i sällskap med den yngste deltagare Fridh Johansson,10 år.
Alltid härligt att mingla när vädret är på topp!
Monica Sander och Anne Holm.
Det krävs en hel del logistik att ordna den årliga träffen men Moreloteamet klarar det galant. Från vänster: Monica Sander, Staffan Meijer, Susanne och Karl Johan Dahlström, Lisa och Tomas Ramström, Anne och Kurt Holm.
Interiören av en Morelo.

FOTO: Mehdi Barakat

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.