GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bilförare misstänkt för brott efter allvarlig olycka

En mc körde in i sidan på en bil i Böda på norra Öland under onsdagen och föraren skadades allvarligt. Bilens förare misstänks nu för brott.
Publicerad 22 juli 2021
Genrebild tagen i ett annat sammanhang.
Genrebild tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Zigmunds/Mostphotos

Olyckan skedde vid 09.40-tiden på onsdagen på Byrumsvägen, vid infarten till Skäftekärr. Motorcykeln ska ha kört längs Byrumsvägen då en bil svängde ut framför honom som han kolliderade med.

Mc-föraren, en man i 65-årsåldern hemmahörande utanför länet, skadades allvarligt och fördes under dagen till Linköping för intensivvård. Region Östergötland sa på onsdagskvällen till Ölandsbladet att mannens tillstånd är fortsatt allvarligt och att det planerades för operation.

Polisen har upprättat en anmälan om beteendebrott i trafiken, gällande vållande till kroppsskada.

– Bilens förare misstänks för att ej ha iakttagit väjningsplikt, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Den misstänkte är en man i 25-årsåldern hemmahörande i länet.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer