GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bilisten anhållen för grovt vållande till annans död

Mannen i 55-årsåldern har nu anhållits. Mannen är misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik efter olyckan på Öland. Grovt drograttfylleri finns inte längre med bland rubriceringarna.
Publicerad 24 juli 2020
Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

En 55-årig man hemmahörande i Kalmar län har nu anhållits av åklagare misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik efter olyckan på Öland, där en kvinna i 45-årsåldern och en pojke på cyklar kördes ihjäl. Grovt drograttfylleri finns inte längre med bland rubriceringarna.

Det var i onsdags, den 22 juli, som polis larmades till olycksplatsen i norra Färjestaden efter att fyra cyklister blivit påkörda av en personbil. Pappan i familjen, samt den andra sonen, skadades lindrigt.

Den misstänkte mannen anhölls under torsdagseftermiddagen efter att polisen hållit ett förhör där han delgivits misstankarna.

Polisen fortsätter även med de tekniska undersökningarna av bilen, cyklarna och olycksplatsen.

– Vi håller även förhör med vittnen och försöker skapa oss en så tydlig bild av vad som har hänt som möjligt. Utredningen vår visa vad som har inträffat, säger Christine Bergkvist Björklund, kommunikatör vid polisen i Kalmar.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.