Bilister på cykelvägen efter bortplockad betongsugga: ”Tur att inga barn var i närheten”

Boende i Kastlösa på Öland har reagerat och hört av sig till Mörbylånga kommun. Anledningen är bilar som kör på en cykelväg, rapporterar Ölandsbladet.
Publicerad 21 maj 2023
Betongsugga
BetongsuggaFoto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Tidigare ska två betongsuggor ha hindrat bilister från att köra in på cykelvägen vid Södra Hagvägen, men nu har den ena tagits bort. Detta skriver en person i ett mejl till kommunen, som Ölandsbladet tagit del av.

”Det betyder att bilarna har inget hinder för framfart på cykelvägen då de i stället väljer att köra på sidan över gräsmattan som redan börjar bli uppkörd”, skriver personen, och nämner en specifik incident som skapat en trafikfarlig situation.

”Häromdagen kom det en vit mindre lastbilspickup med trailer kopplad körande i hög fart på cykelbanan och på sidan över gräset. Tur att inga barn från lekplatsen var i närheten.”

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.