Bilkrock med kor – ung man vårdas med livshotande skador

Vid 23-tiden under torsdagskvällen krockade en personbil med två kor på väg 136 söder om Borgholm. Fem ungdomar i övre tonåren fördes till sjukhus – en av dem vårdas med livshotande skador.
Borgholm • Publicerad 25 november 2022
Genrebild olycka.
Genrebild olycka.Foto: Mostphotos

Larmet om trafikolyckan inkom vid 23.17 på väg 136 söder om Borgholm. När räddningstjänst kom till platsen tio minuter senare påträffades en personbil som kolliderat med två kor som gått lösa ut på vägen. Korna avled på platsen.

Fem unga män, i åldrarna 15 till 20 år, fick föras med ambulans från olycksplatsen. Räddningstjänsten var kvar på platsen till efter midnatt.

– Olyckan ska försöka utredas. Vi har rubricerat olyckan som grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. De är rutinmässigt satta för att kunna öppna upp en förundersökning och utreda olyckan, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt uppgifter från Region Kalmar har en ung man fått livshotande skador och vårdas på intensivvårdsavdelning. En annan ung är svårt skadad, men vårdnivån är i nuläget okänt.

Övriga tre som suttit i bilen är lindrigt skadade, även där är vårdnivån okänd.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.