GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bödarånare nummer två fälls - men inte för grovt rån

Den 31-årige kumpanen fick domen ändrad i hovrätten, från grovt rån till rån av normalgraden. När 24-åringen nu fälls för rånet mot Ica Nära Böda förra året så är det tingsrätten som slår fast att brottet inte är grovt.
Dömd.
Dömd.
Foto: Ur Polisens förundersökning

24-åringen fälls för rån av normalgraden, grovt häleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt smitning från trafikolycksplats. Straffet blir fängelse i fem år och två månader.

Förutom att rånet inte betraktas som grov av Kalmar tingsrätt, så frias 24-åringen från åtalspunkterna gällande egenmäktigt förfarande och märkesförfalskning.

Angående hur rånet ska betraktas skriver tingsrätten i sin dom:

”Rånet, som begicks i målsägandenas hem, har pågått under cirka en timmas tid och målsägandena har hotats med kniv, bundits och stängts in vilket är hänsynslöst. Det har dock inte förekommit något allvarligt våld och ingen av målsägandena har åsamkats någon allvarlig fysisk skada. Tingsrätten finner vid en sammantagen bedömning inte att omständigheterna varit i sådan mån försvårande att brottet ska bedömas som grovt. NN ska därför fällas till ansvar för rån av normalgraden.”

Tillsammans med den 31-årige kumpanen, som av hovrätten dömdes till fem års fängelse, ska 24-åringen betala skadestånd på sammanlagt 384 860 kronor.