Annons

Bokade videosamtal hos vårdbolag – onanerade framför sjuksköterska

När videosamtalet kopplades upp fick sjuksköterskan en obehaglig syn. En man tillfredsställde sig själv framför kameran.
Publicerad 17 september 2023
Kalmar tingsrätt, arkivbild.
Kalmar tingsrätt, arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

En man i 20-årsåldern från Öland bokade in ett vårdbesök online via ett vårdbolag. Ärendet gällde ”för tidig utlösning sedan en vecka”. Det är inget ovanligt att män söker för sådana problem, berättar en sjuksköterska vid huvudförhandlingen.

När sjuksköterskan ringde upp mannen såg hon att mannen satt och tillfredsställde sig själv inför kameran. Hon bad mannen sluta och skickade fraser som systemet tillhandahåller om att det kan vara ett brott och att om han inte slutar så kommer händelsen att polisanmälas. Mannen slutade inte förrän han var klar och samtalet avslutades. Under det 29 sekunder långa samtalet sades ingenting och det framkom heller inget hälsoproblem.

Annons

Sjuksköterskan berättar att händelsen har lett till en ökad ångest och sömnsvårigheter och att det var en otroligt kränkande upplevelse.

Mannen berättar att han inte har något minne av händelsen. När han fick brev från tingsrätten, stämningsansökan, ringde det en klocka. Han vet inte varför han gjorde det.

Mannen döms för sexuellt ofredande. Påföljden bestäms till 60 dagsböter om 50 kronor, totalt 3 000 kronor. Han ska dessutom betala 8 000 kronor till sjuksköterskan.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons