GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borgholm är en av landets bästa sommarstäder enligt svenskarna

Borgholm är den enda staden i Kalmar län som tar plats på listan över Sveriges topp tio bästa sommarstäder. Men trots det är det många andra städer som hamnar före. Tycker du listan stämmer?
Publicerad 13 juli 2022
Borgholm.
Borgholm.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Omröstningen har gjorts av Sifo på uppdrag av husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter.

De allra flesta av de tillfrågade, 10 procent, anser att Stockholm är nummer ett i Sommarsverige.

– Att Stockholm är i topp kommer inte som någon överraskning. Det är få städer som slår Stockholm när det gäller utbudet av aktiviteter, evenemang, restauranger och vackra omgivningar, inte minst skärgården som närmast är ett måste att besöka. Dessutom bjuder Stockholm på flera fina campingplatser, säger Jonas Karlsson, vd Forsbergs Fritidscenter, i ett pressmeddelande.

Strax bakom Stockholm kommer Visby, 9 procent, och på tredje plats hittar vi Göteborg med 6 procent av rösterna.

– Listan speglar lite granna turismströmmarna. Visby med sin ringmur och nöjesmetropolen Göteborg med Liseberg är självklara destinationer för många på sommaren, säger Jonas Karlsson i pressmeddelandet.

Sveriges bästa sommarstäder – topp 10

1. Stockholm

2. Visby

3. Göteborg

4. Halmstad

5. Varberg

6. Lysekil

7. Helsingborg

8. Båstad

9. Ystad

10. Borgholm

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.