GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borgholm toppar listan som tryggast kommun

Borgholm är den kommun i Polisregion Sydost där invånarna känner sig tryggast, enligt Polisens årliga trygghetsmätning. Kommunen kan även titulera sig som den tryggaste kommunen i landet.
Borgholm • Publicerad 10 november 2022
Ölandsbron.
Ölandsbron.Foto: Linus Gunnarsson

Polisens årliga trygghetsmätning genomfördes under hösten och Borgholms kommun låg i topp när hela trygghetsmätningen summerades. Sammanlagt deltog 58 kommuner i trygghetsmätningen i polisområdet och 600 enkäter skickades ut i Borgholms kommun där svarsfrekvensen låg på 70 procent.

– Det är glädjande att våra medborgare upplever en så stor trygghet. Vi lutar oss inte tillbaka utan fortsätter att satsa på trygghetsfrågor som vi vet betyder oerhört mycket för våra medborgare. Att vi de senaste fyra åren rankats som den tryggaste kommunen i hela landet betyder mycket även för inflyttning och företagsetablering”, säger Ilko Corkovic (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Kommunen har fått det bästa resultatet någonsin i undersökningen:

– Trygghet är en allt viktigare faktor när man i framtiden väljer bostadsort. Vi jobbar med attraktiva områden för nya bostäder och vi är otroligt glada att Borgholms kommun återigen är den tryggaste kommunen i mätningen”, säger Jens Odevall, kommunchef i ett pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.