GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borgholms kommun inför krav på munskydd och visir inom omsorgen

Under onsdagen togs beslut om flera åtgärder för att minska spridningen av covid-19 i Borgholms kommun.
Öland • Publicerad 13 januari 2022
Foto: Mostphotos

”Det finns inga fall av covid-19 i våra verksamheter inom omsorgen men med anledningen av den höga smittspridningen behöver vi vidta åtgärder”, skriver Borgholms kommun i ett pressmeddelande.

Det är socialnämndens arbetsutskott som tagit flera beslut för att minska risken för smittspridning, då spridningen just nu är rekordhög till följd av den nya varianten omikron.

Samtliga medarbetare ska använda munskydd eller visir vid nära vård och omsorg. De som inte är vaccinerade ska bära full skyddsutrustning med munskydd och visir.

För ovaccinerade vuxna gäller besöksförbud på alla vård- och omsorgsboenden inom kommunen.

En screening kommer att genomföras på både personal och omsorgstagare. Detta betyder att samtliga kommer att testas för covid-19 med hjälp av inköpta snabbtester.

– Åtgärderna är till för att skydda våra omsorgstagare men också för att förhindra att inte medarbetare blir sjukskrivna. Vi har ett ansträngt läge och det är viktigt att trygga bemanningen framöver, säger Anna Hasselbom Trofast, socialchef, i pressmeddelandet.

Utöver dessa åtgärder kommer även informationsbrev skickas ut till omsorgstagare om prioriteringsordning av insatser vid personalbrist. Det kan handla om att ställa in sociala aktiviteter som promenader.

Kommunen ska även snabbt kunna öppna ett evakueringsboende dit de ska kunna flytta omsorgstagare med bekräftad covid-19.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.