Annons

Borgholms slott har fått ökat antal besökare

Ännu är sommaren inte slut, men Borgholms slott kan redan gå ut med att antalet dagbesökare för juli har ökat med tio procent jämfört med samma tidpunkt förra året. Turisterna kommer både från Sverige och från utlandet.
Publicerad 1 augusti 2023
Borgholms slottsruin
Borgholms slottsruinFoto: Mehdi Barakat

– Den största andelen är svenska besökare, men vi ser också hur antalet gäster från utlandet ökar. Det är främst besökare från Tyskland, Danmark och Norge, säger Tommy Josefsson, slottschef i ett pressmeddelande.

Antalet barnbesökare i juli ökade med 12 % jämfört med 2022. Att det har varit växlande väder under juli tror Tommy Josefsson spelar in i antalet besökare.

Annons

Denna vecka går sommarens fyra sista konserter av stapeln, från onsdag till lördag. Konsertbesökarna har hittills ökat med 33% jämfört med 2022 och årets artister har lockat en yngre målgrupp än tidigare.

– Åren efter pandemin hade vi två riktigt bra besökssomrar. Årets slottssommar har hittills varit ännu bättre, sammanfattar slottschef Tommy Josefsson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons