GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borgholms Slott invaderades av spöken under Halloween

Förra lördagen under Halloween-helgen arrangerade Team Equus for Hope spökvandringar för både stora och små.
Publicerad 7 november 2021
Foto: Eva Joelsson
Foto: Eva Joelsson

Spökvandringarna är väldigt populära och lockar mer och mer människor för varje år. Alla intäkter går oavkortat till Barncancerfonden/Cancerfonden. I år samlade man in 43 000 kronor.

– Helt fantastiskt, jublar Bella Rodhelind från Team Equus for Hope.

Team Equus for Hope har nu under några år arrangerat dessa spökvandringar på Borgholms Slott och de blir populärare för varje år. Hela evenemanget var självklart anpassat efter pandemin och alla årsgrupperna var även uppdelade i flera smågrupper. För de riktigt små arrangerade man en liten spökvandring som var väldigt snäll. Ju äldre barnen blev och för de vuxna, desto läskigare och mer påstridiga blev spökena. Drygt 500 barn och vuxna inklusive fritidsgårdarna, alla arrangörer och volontärer/spöken såg till att Borgholms Slott blev riktigt läskigt hela lördagskvällen.

Så fort man blev insläppt av Slottsspöket Amie Löfberg möttes man av dimma och mörker och en läskig röst från filmen ”Evil girl” i en viskning ”I´m gonna get you” följt av ett riktigt raspande skratt, vilket fick i alla fall undertecknad att undra vad hon gett sig in i.

Men vi längtar nog alla till nästa år när det blir Halloween igen.

Text och foto: Eva Joelsson

Eva Joelsson
Eva Joelsson
Eva Joelsson
Eva Joelsson
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.