GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borgholms Slott slår besöksrekord: ”Högt tryck”

Besökssiffrorna från de första vårmånaderna visar att Borgholms Slott aldrig tidigare haft så många besökare under april och maj som i år.
Publicerad 3 juni 2022
Ett torn i Borgholms slott.
Ett torn i Borgholms slott.Foto: Cilla/Mostphotos

Jämfört med våren 2021 ökade antalet besökare under 2022 med 57 procent fram till den 31 maj.

– Redan under förra våren fanns ett stort intresse av att besöka Borgholms Slott, en trend som hållit i sig och som ökat i år. Vi har haft många utländska gäster från Tyskland och Nederländerna, men även många besökare från regionen. Vi märker också ett högt tryck på middags- och bröllopsbokningar, då det är många som återigen vill ses i större festliga sammanhang, säger slottschef Tommy Josefsson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Just nu pågår bygget inför sommarens stora nyhet, Barnens slottsäventyr, som öppnar den 27 juni. Dessutom öppnar vi säsongsutställningen om Gustav Vasa i mitten av juni och i juli är det äntligen dags för konserterna igen. Vi ser fram emot slottssommaren 2022 som precis har börjat.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.