Annons

Bröt sönder fruktträd och klättrade på tak – påverkad man flydde från platsen

En familj i Borgholm blev tidigt på lördagsmorgonen väckta av en fasadklättrande man. Som dessutom misstänks ha brutit av ett fruktträd och uppträtt förvirrad i en närliggande trädgård.
Publicerad 11 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Vem den fasadklättrande mannen är vet polisen inte ännu. Men man misstänker att det är samma man som förekommer i två anmälningar om hemfridsbrott och skadegörelse i Borgholm.

– Han var påverkad av något, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Det var tidigt på lördagsmorgonen som en familj blev väckt mannen som klättrade på husets fasad med hjälp av en trafikskylt, upp till taket för att vila en stund mot skorstenen och sedan ner till marken igen. När familjen bad mannen att gå därifrån gjorde han det.

Strax efter att han flydde misstänks mannen ha tagit sig in en annan trädgård i närheten. Där ska han ha uppträtt förvirrat, slagit sönder en lampa och hackat med okänt föremål på en dörr. Innan han begav sig från platsen ska han ha brutit sönder ett fruktträd.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons