Annons

Busskurer omkullvälta - flertalet totalförstörda

Någon, några eller något på norra Öland roade sig under natten till lördag med att välta sex busskurer längs 136:an, mellan Lundegård och Ebbegärde.
Publicerad 16 mars 2021
En av de välta busskurerna, i Alböke, som har landat rakt över cykelbanan. Flera personer, alternativt en maskin, bör ha krävts för att få omkull kurerna med sina betongfundament som ska hålla dem på plats. Såvida det inte var vinden.
En av de välta busskurerna, i Alböke, som har landat rakt över cykelbanan. Flera personer, alternativt en maskin, bör ha krävts för att få omkull kurerna med sina betongfundament som ska hålla dem på plats. Såvida det inte var vinden.Foto: Simon Karlsson

I sin polisanmälan uppger Region Kalmar län, som ansvarar för kollektivtrafiken, att det handlar om skador för minst 90 000 kronor.

– Fyra av busskurerna ska vara totalskadade, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Tidigare i år har en rad busskurer i framför allt Färjestaden fått glasrutor krossade, vilket kostar runt 5 000 kronor per ruta att åtgärda. I värsta fall leder skadegörelsen till att Öland erbjuds sämre service framöver.

– Blir det så att busskurer gång på gång utsätts för skadegörelse kommer vi givetvis att diskutera om det är värt att återställa dem, säger KLT:s trafik- och planeringschef Katarina Seijsing till Ölandsbladet.

Det går i nuläget inte helt att utesluta att busskurerna har blåst omkull, även om det låter föga sannolikt. Det har hänt förut på solen och vindarnas ö.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons