Annons

Daniels konst ställdes ut i New York: ”En stor grej för mig”

Ölänningen Daniel Dahlberg Traore, 37 år, har i många år utvecklat en egen stil inom sitt måleri. Han har genom åren hängt upp sin konst på diverse utställningar, och i början på oktober nådde han en ny höjdpunkt då hans konst visades upp på ett galleri i New York.
– Det blev succé! säger Daniel Dahlberg Traore.
Publicerad 26 oktober 2023
Daniel Dahlberg Traore och bilder från utställningen.
Daniel Dahlberg Traore och bilder från utställningen.Foto: Privat

Det är från sitt hem i Skogsby på Öland som Daniels tankar och känslor penslas fram på canvas efter canvas. Inspirationen kommer från hans omgivning, arv och betydelsefulla människor.

– Jag gillar alla typer av människor som inspirerar mig, naturen – från Alvaret till savannen i Västafrika, djur och andra kulturer, säger Daniel.

Bild från utställningen.
Bild från utställningen.Foto: Privat
Annons

Daniel berättar att den största meningen med konsten är att kunna påverka människor och nå ut i Sverige – och världen. Nyligen fick Daniel en chans att visa sin konst på andra sidan Atlanten.

– För länge sedan började jag lära känna en man från Storbritannien. Han såg min konst och sa: ”Yeah, this is great mate!”. Sedan behöll vi kontakten. Han arbetar med att anordna rum för kulturella event. Då hörde han av sig och jag fick äran att ställa ut på en plats i ett rum som han anordnade på södra Manhattan i New York.

Bild från utställningen.
Bild från utställningen.Foto: Privat

Daniel blev eld och lågor och samlade ihop tio av sina tavlor som han skickade till den amerikanska storstaden. Han kunde inte själv medverka på utställningen, men fick ta del av folkvimlet på utställningen genom bilder och besked om flera sålda tavlor.

– Det blev succé! Det är en jättehärlig känsla. Det här var en stor grej för mig och i framtiden kommer jag att försöka göra liknande saker när det finns en chans till det. Jag känner mig optimistisk och efter det här är jag ännu mer inspirerad.

Tavlan med en Volvo Amazon med Kalmar slott i bakgrunden blev en av de mest uppskattade på utställningen berättar Daniel.
Tavlan med en Volvo Amazon med Kalmar slott i bakgrunden blev en av de mest uppskattade på utställningen berättar Daniel.Foto: Privat
bild 1/7
.
.
.
.
Från utställningen.
.
.
.
.
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons