GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Databox från bil vid dödsolyckan på Öland är oläslig

Databoxen i den bil som var inblandad i dödsolyckan i Färjestaden går inte att avläsa. Nu har ett företag anlitats för att fastställa hastigheten analogt.
Publicerad 10 september 2020
Genrebild
GenrebildFoto: Michael Hoffman/Mostphotos

Det var den 22 juli som fyra cyklister blev påkörda av en personbil i norra delarna av Färjestaden. En kvinna i 45-årsåldern och en pojke under 15 år avled av sina skador.

Olycksbilens databox som ska innehålla information om hastigheten vid kollisionen har analyserats. Det visade sig att den var för gammal och inte går att avläsa. Utredningen fortsätter och nu har ett företag anlitats för att fastställa hastigheten analogt, det rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Det kommer att göras genom olika beräkningar utifrån skador på bilen, spår på olycksplatsen och avståndsmätningar, säger åklagare Kjell Jannesson till SVT.

Mannen är misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.