GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De delade ut påskägg till de ukrainska barnen: ”Så glada”

När Eva Joelsson fick möjligheten att ha sin fotoutställning ”This is Me/Alla har något att berätta” på Borgholms bibliotek, beslutade hon sig för att skänka pengarna som hon fick in genom utställningen till de ukrainska barnen som bor på Kapelluddens camping
Publicerad 14 april 2022
Barnen fick påskägg utanför receptionen till Kapelluddens camping. Eva Joelsson sitter i mitten i lila jacka. Foto: Privat
Barnen fick påskägg utanför receptionen till Kapelluddens camping. Eva Joelsson sitter i mitten i lila jacka. Foto: Privat

– I tre veckor hängde min konst på biblioteket.Jag bestämde jag mig direkt för att om någon köper konstverk, så skänker jag pengarna till de ukrainska flyktingarna här i Borgholm. Men jag hade ingen lycka med försäljningen, säger Eva Joelsson med ett skratt.

– Men sedan var det en vän till mig, Annica Triberg, som sa ”jag swishar en slant och så köper du påskägg till barnen”, när jag berättade för henne vad jag hade tänkt göra.

Efter att ha fått Annicas bidrag tog Eva Joelsson därefter kontakt med Norra Ölands Pastorat/Svenska kyrkan, eftersom de redan har en etablerad kontakt med flyktingarna i och sitt språkcafé.

– Jag gick till Svenska kyrkan och berättade om påskäggen. De blev eld och lågor och tyckte det vore jättefint.

Onsdagen innan påsk begav sig Eva Joelsson till campingen tillsammans med tolken Lena Wistrom och prästen Anna Lundin Leander för att överlämna äggen med godis till de ukrainska barnen. Anna Lundin Leander gav familjerna gåvor från kyrkan.

– De blev så glada. Det var nästan överväldigande och efteråt var man lite tagen. De var så tacksamma. Att få glädja andra människor är det finaste som finns, säger Eva Joelsson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.