Annons

De tar emot gåvor av förnödenheter till drabbade av branden

Tisdagens brand i Borgholm har lett till att ett 20-tal människor förlorat sitt hem och sina ägodelar. Kupan Röda Korset har nu blivit en samlingsplats för samtal, stöd och insamling av förnödenheter.
Publicerad 19 april 2023
Familjers hela bohag försvann i branden.
Familjers hela bohag försvann i branden.Foto: Kajsa Sjögren

Borgholms kommun och Svenska Kyrkan öppnade församlingshemmet för drabbade och Borgholmsbor som var i behov av stöd. På onsdagen tog Kupan Röda Korset på Trädgårdsgatan över den uppgiften.

”Volontärer och medarbetare från kommunen finns på plats och vi bjuder på fika. Bidrag som kläder, skor, laddare och hygienartiklar till de som drabbats av branden tas tacksamt emot av Kupan”, skriver Borgholms kommun.

Annons

– Det finns sex-sju barn där som inte har någon mat eller några kläder, de har ingenting i princip. De har bara på sig det de hade när de lämnade huset som brann, sa Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande, till KalmarPosten på onsdagsförmiddagen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons