De vill anställa ung kommunutvecklare: ”Tror på den här satsningen”

Fem tjänster ska tillsättas av unga som ska arbeta med olika utvecklingsfrågor.
Publicerad 24 maj 2021
Foto: Mostphotos

Mörbylånga kommun vill öka kunskapen om ungas livssituation och samtidigt stärka ungdomarnas delaktighet och inflytande i samhället. För att lyckas med detta har man i en satsning utannonserat fem tjänster, en ung kommunutvecklare och fyra som unga resurser.

– Vi tror mycket på den här satsningen och att få med ungdomar i arbetet kring utvecklingsfrågor hoppas vi ska kunna göra att fler unga engagerar sig i samhället och gör sin röst hörd, säger Eleonor Rosenqvist, kultur- och fritidschef i Mörbylånga kommun, till kommunens hemsida.

Tjänsterna är på 75 procent och kommer att handledas av mentorer inom kommunen. Anställningarnas längd är satta till årsskiftet.

– Vi vill skapa en social plattform så att vi nu och i framtiden har en kanal att nå ungdomarna. Det är viktigt att nå ut till så många ungdomar som möjligt för att ställa frågor och fånga in ungdomsperspektivet, särskilt nu med tanke på pandemin, säger Eleonor Rosenqvist.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.