Annons

Djurparksföreningen satsar på arbetsmiljöprojekt efter olyckorna – säkerheten ska bli bättre

Svenska djurparksföreningen kommer att genomföra ett arbetsmiljöprojekt efter dödsolyckan på Ölands djurpark och olyckan på Furuviksparken där flera schimpanser rymde och sköts ihjäl, det rapporterar Arbetarskydd.
Publicerad 27 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Projektet inleds i januari och har som syfte att stärka arbetsmiljö-och säkerhetsarbetet på svenska djurparker, berättar Svenska djurparksföreningens verksamhetsledare Helena Håkansson.

– Det är absolut ett stort bekymmer att det saknas tydliga föreskrifter. Därför har vi påbörjat ett arbetsmiljöprojekt som kommer att utföras tillsammans med Prevent och arbetsmarknadens parter med start i januari. Projektets mål är att stärka arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet på djurparker genom att standardisera och ta fram rutiner och checklistor, säger Håkansson till tidningen.

Annons

Projektet inleds fyra månader efter att en arbetare på Ölands djurpark stångats till döds och ett fåtal veckor efter att fyra schimpanser på Furuviksparken sköts ihjäl av personal efter att de försökt rymma. I båda fallen utreds arbetsmiljöbrott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons